Školska 2018/2019. godina

OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA

Upis učenika u OMŠ

Prijemni ispit za upis učenika u PRIPREMNI razred sastoji se od provjere muzičkih predispozicija (sluha,ritma,muzičke memorije). U sklopu provjere dijete treba da pripremi i otpjeva jednu pjesmu po slobodnom izboru. Za pripremni razred mogu se kandidovati djeca do 8 godina starosti, odnosno sa završenim drugim razredom osnovne škole.

Prijemni ispit i upis održaće se od 18.-22. juna 2018. godine od 9-13 časova.

 

Upis u I RAZRED osnovne muzičke škole

Starosna dob za upis u prvi razred je do 9 godina. Prednost pri upisu imaju  učenici koji su odličnim i vrlo dobrim uspjehom završili pripremni razred. Ukoliko bude slobodnog mjesta konkurisati mogu i učenici sa dobrim uspjehom. Upisati prvi razred mogu i učenici koji nisu pohađali pripremni razred, i koji su stariji od navedenih godina, ukoliko uspješno polože prijemni ispit. Upis za navedene učenike vršiće se od 18.-22. juna 2018. godine od 9-13 časova. Učenici se mogu upisati na sljedeće instrumente: klavir, gitara, harmonika, violina, violončelo, klarinet, saksofon, flauta. Broj učenika je ograničen.Tačan broj slobodnih mjesta po instrumentima objaviće se na oglasnoj tabli škole najdalje do 15.juna 2018.

Zahtijevi na ispitu:
Obavezno pjevanje jedne od ponuđenih pjesmica:

Primjeri pjesmica za prijemni ispit

Čitanje nota solmizacijom i abecedom.
Čitanje i kucanje primjera jednostavnog ritma.

KONKURS ZA UPIS u I  razred  SREDNJE  MUZIČKE ŠKOLE

za školsku  2018/2019. god.

 1. MUZIČKI SARADNIK – TEORETIČAR  IV  STEPEN  8 uč.
 2. MUZIČKI  IZVOĐAČ  IV  STEPEN 8 uč. (KLAVIR, GITARA, SOLO PJEVANJE, HARMONIKA, VIOLINA, FLAUTA, KLARINET)

OPŠTI  USLOVI ZA UPIS

 • Pravo upisa u I razred srednjih škola imaju učenici sa završenom osnovnom školom, koji nisu stariji od 17 godina, odnosno koji navršavaju 17 godina u toku kalendarske godine.
 • U muzičku školu se mogu  upisati učenici koji su završili osnovnu muzičku školu, kao i učenici koji nisu završili  osnovnu muzičku školu, ako polože prijemni ispit na nivou gradiva  VI razreda osnovne muzičke škole.

SVI PRIJAVLJENI KANDIDATI POLAŽU PRIJEMNI ISPIT:

  Kandidati polažu posebni ispit za upis u umjetničke škole. Na posebnom ispitu provjeravaju se odgovarajuća znanja stečena u prethodnom obrazovanju i posebne sposobnosti kandidata koje su neophodne za umjetničku školu. Kandidat za umjetničku školu može maksimalno osvojiti 170 bodova.

 1. KANDIDATI ZA OBA NAVEDENA ODSJEKA PODLIJEŽU PROVJERI PREDISPOZICIJA ZA MUZIKU: ( intonacija, ritam, memorija i osnovi teorije muzike na nivou gradiva VI razreda osnovne muzičke škole).
 2. PORED PROVJERE PREDISPOZICIJA ZA MUZIKU, KANDIDATI ZA INSTRUMENTALNI ODSIJEK na prijemnom ispitu izvode program završnog razreda osnovne muzičke škole.

Na posebnom ispitu kandidat može da ostvari najviše 100 bodova. Da bi se učenik rangirao za upis u umjetničke škole, potrebno je da na posebnom ispitu ostvari najmanje 50 bodova.
Redosljed kandidata za upis u umjetničku školu utvrđuje se na osnovu:
– uspjeha postignutog na posebnom ispitu
– opšteg uspjeha od šestog do devetog razreda osnovne škole
– ocjena iz predmeta važnih za upis u umetničku školu (srpski jezik, strani jezik, muzička kultura, likovna kultura i informatika)

VREDNOVANJE USPJEHA

Vrjednovanje opšteg uspjeha u osnovnoj školi iskazuje se srednjom prosječnom ocjenom uspjeha na kraju godine, pomnožen sa brojem bodova na sljedeći način:

 • u VI razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 2
 • u VII razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 2
 • u VIII razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 3
 • u IX razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 3

Na osnovu opšteg uspjeha kandidat može da ostvari najviše 50 bodova. Vrjednovanje posebnog uspjeha u osnovnoj školi vrši se iz pet predmeta značajnih za struku, zanimanje, smijer i odsjek na sljedeći način:

 • u VIII razredu prosječna (srednja) ocjena iz pet predmeta pomnoži se sa 2
 • u IX razredu prosječna (srednja) ocjena iz pet predmeta pomnoži se sa 2

Po ovom osnovu, kandidat može da ostvari najviše 20 bodova.

Po osnovu oba kriterijuma, kandidat može osvojiti maksimalno 70 bodova.

DOKUMENTI ZA UPIS

Učenici podnose sljedeće dokumente:

 1. Prijavu za upis  (popunjava se prilikom prijave)
 2. Originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, odnosno nostrifikovano svjedočanstvo ili potvrda o podnesenom zahtjevu za nostrifikaciju,
 3. Izvod iz matične knjige rođenih,
 4. Diplome o postignutim uspjesima tokom školovanja, ako ih posjeduju,
 5. Praznu adresiranu kovertu sa imenom, prezimenom i adresom kandidata

Prijem dokumenata za upis učenika u srednju umjetničku školu u junskom upisnom roku počinje u ponedeljak 11.06.2018. godine a završava se u utorak 12.06.2018. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 časova.

Prijemni ispit za sve kandidate iz predmeta Solfeđo i Teorija muzike održaće se dana 14.06.2018. godine u 10.00 časova.

Prijemni ispit za učenike koji upisuju odsjek Muzički izvođač, održaće se dana 15.06.2018. godine sa početkom u 10.00 časova.

Rezultati prijemnog ispita će biti objavljeni na oglasnoj tabli škole 16.06.2018. godine.

Upis učenika koji su položili prijemni ispit u junskom ispitnom roku vršiće se 18.06.2018. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 časova.

Ukoliko se ne popuni broj učenika u junskom roku, organizovaće se upis u julskom ispitnom roku i to 02.07.2018. i 03.07.2018. – prijem dokumenata; 05.07.2018. i 06.07.2018. godine – prijemni ispit; 07.07.2018. – rezultati prijemnog ispita.

 

Dodatne informacije možete dobiti na telefon  052 240-090 ili 240-091 i 240-093

22 thoughts on “Upis

 1. Da li postoji mogućnost da se srednja muz. škola polaže vanredno, odnosno da nije obavezan dolazak na nastavu? Pitam u ime kćerke s obzirom da živimo u Doboju?

  1. Poštovani, plan za upis u srednju školu još uvijek nije potvrđen od strane nadležnog ministarstva i jedino što Vam za sada možemo reći je da ćemo upisivati jedan razred novih učenika u SMŠ. Što se tiče osnovne škole, još uvijek je rano da dajemo prognoze o mogućem broju slobodnih mjesta ali iz dosadašnjeg iskustva Vam možemo reći da učenici uglavnom upišu odsjeke koje žele. Pozdrav

   1. Poz.Kada sam vas pitao za broj prijema mislio sam za srednju skolu izvinite nisam to naglasio zanima me prvi razred srednje smjer harmonika.

   2. U svakom slučaju, pratite informacije koje objavljujemo na našoj web stranici. Kada dobijemo odobrenje Ministarstva, konkurs za upis ćemo objaviti i ovdje. Hvala na interesovanju. Pozdrav

   1. U junskom roku ćerka mi je položila prijemni ispit za muzičkog izvođača u muzičkoj školi „Vlado Mijlošević“ u Banjaluci,ali u ukupnom zbiru bodova nije prošla,sada bih konkurisala kod vas u julskom roku,možete li mi reći da će se kod vas može priznati prijemni koji je položila,ili će ponovno polagati ,hvala

  1. Prijemni ispit je opisan u tekstu koji se odnosi na upis. Za sve dodatne informacije, obratite se sekretarijatu škole, svakim radnim danom od 8 do 14 časova ili na broj telefona 052/240-091.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s