Upis

Školska 2016/2017. godina

OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA

Upis učenika u OMŠ

Prijemni ispit za upis učenika u PRIPREMNI razred sastoji se od provjere muzičkih predispozicija (sluha,ritma,muzičke memorije ). U sklopu provjere dijete treba da pripremi i otpjeva jednu pjesmu po slobodnom izboru. Za pripremni razred mogu se kandidovati djeca od 06-08. godina starosti, odnosno sa završenim prvim ili drugim razredom osnovne škole.

Prijemni ispit održaće se od 20.-24. juna 2016. godine od 9-13 časova.

 

Upis u I RAZRED osnovne muzičke škole

Starosna dob za upis u prvi razred je od 07-09 godina. Prednost pri upisu imaju  učenici koji su odličnim i vrlo dobrim uspjehom završili pripremni razred. Ukoliko bude slobodnog mjesta konkurisati mogu i učenici sa dobrim uspjehom. Upisati prvi razred mogu i učenici koji nisu pohađali pripremni razred, i koji su stariji od navedenih godina, ukoliko uspješno polože prijemni ispit. Upis za navedene učenike vršiće se od 20.-24. juna 2016. godine od 9-13 časova.

Zahtijevi na ispitu:
Obavezno pjevanje jedne od ponuđenih pjesmica:

Primjeri pjesmica za prijemni ispit

Čitanje nota solmizacijom i abecedom.
Čitanje i kucanje primjera jednostavnog ritma.

KONKURS ZA UPIS u I  razred  SREDNJE  MUZIČKE ŠKOLE

za školsku  2016/2017. god.

 1. MUZIČKI SARADNIK – TEORETIČAR  IV  STEPEN  8 uč.
 2. MUZIČKI  IZVOĐAČ  IV  STEPEN 8 uč. (KLAVIR, GITARA, SOLO PJEVANJE, HARMONIKA, VIOLINA, FLAUTA, KLARINET)

OPŠTI  USLOVI ZA UPIS

 • Pravo upisa u I razred srednjih škola imaju učenici sa završenom osnovnom školom, koji nisu stariji od 17 godina, odnosno koji navršavaju 17 godina u toku kalendarske godine.
 • U muzičku školu se mogu  upisati učenici koji su završili osnovnu muzičku školu, kao i učenici koji nisu završili  osnovnu muzičku školu, ako polože prijemni ispit na nivou gradiva  VI razreda osnovne muzičke škole.

SVI PRIJAVLJENI KANDIDATI POLAŽU PRIJEMNI ISPIT:

  Kandidati polažu posebni ispit za upis u umjetničke škole. Na posebnom ispitu provjeravaju se odgovarajuća znanja stečena u prethodnom obrazovanju i posebne sposobnosti kandidata koje su neophodne za umjetničku školu. Kandidat za umjetničku školu može maksimalno osvojiti 170 bodova.

 1. PROVJERA PREDISPOZICIJA ZA MUZIKU: ( intonacija, ritam, memorija i osnovi teorije muzike na nivou gradiva VI razreda osnovne muzičke škole).
 2. KANDIDATI ZA INSTRUMENTALNI ODSIJEK (na prijemnom ispitu izvode program završnog razreda osnovne muzičke škole).

Na posebnom ispitu kandidat može da ostvari najviše 100 bodova. Da bi se učenik rangirao za upis u umjetničke škole, potrebno je da na posebnom ispitu ostvari najmanje 50 bodova.
Redosljed kandidata za upis u umjetničku školu utvrđuje se na osnovu:
– uspjeha postignutog na posebnom ispitu
– opšteg uspjeha od šestog do devetog razreda osnovne škole
– ocjena iz predmeta važnih za upis u umetničku školu (srpski jezik, strani jezik, muzička kultura, likovna kultura i informatika)

VREDNOVANJE USPJEHA

Vrjednovanje opšteg uspjeha u osnovnoj školi iskazuje se srednjom prosječnom ocjenom uspjeha na kraju godine, pomnožen sa brojem bodova na sljedeći način:

 • u VI razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 2
 • u VII razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 2
 • u VIII razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 3
 • u IX razredu prosječna (srednja) ocjena opšteg uspjeha pomnoži se sa 3

Na osnovu opšteg uspjeha kandidat može da ostvari najviše 50 bodova. Vrjednovanje posebnog uspjeha u osnovnoj školi vrši se iz pet predmeta značajnih za struku, zanimanje, smijer i odsjek na sljedeći način:

 • u VIII razredu prosječna (srednja) ocjena iz pet predmeta pomnoži se sa 2
 • u IX razredu prosječna (srednja) ocjena iz pet predmeta pomnoži se sa 2

Po ovom osnovu, kandidat može da ostvari najviše 20 bodova.

Po osnovu oba kriterijuma, kandidat može osvojiti maksimalno 70 bodova.

DOKUMENTI ZA UPIS

Učenici podnose sljedeće dokumente:

 1. Prijavu za upis  (popunjava se prilikom prijave)
 2. Originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, odnosno nostrifikovano svjedočanstvo ili potvrda o podnesenom zahtjevu za nostrifikaciju i originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj muzičkoj školi,
 3. Izvod iz matične knjige rođenih,
 4. Diplome o postignutim uspjesima tokom školovanja, ako ih posjeduju,
 5. Praznu adresiranu kovertu sa imenom, prezimenom i adresom kandidata

Prijem dokumenata za upis učenika u srednju umjetničku školu u junskom upisnom roku počinje u ponedeljak 13.06.2016. godine a završava se u utorak 14.06.2016. godine.

Prijemni ispit u junskom ispitnom roku kandidati polažu u četvrtak, 16.06.2016. godine i u petak 17.06.2016. godine. Rezultati ispita će biti saopšteni kandidatima u subotu, 18.06.2016. godine do 10.00 časova.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednju umjetničku školu u julskom upisnom roku počinje u ponedeljak 04.07.2016. godine a završava se u utorak 05.07.2016. godine.

Prijemni ispit u junskom ispitnom roku kandidati polažu u četvrtak, 07.07.2016. godine i u petak 08.07.2016. godine. Rezultati ispita će biti saopšteni kandidatima u subotu, 09.07.2016. godine do 10.00 časova.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon  052 240-090 ili 240-091

19 mišljenja na „Upis“

  1. Poštovani, plan za upis u srednju školu još uvijek nije potvrđen od strane nadležnog ministarstva i jedino što Vam za sada možemo reći je da ćemo upisivati jedan razred novih učenika u SMŠ. Što se tiče osnovne škole, još uvijek je rano da dajemo prognoze o mogućem broju slobodnih mjesta ali iz dosadašnjeg iskustva Vam možemo reći da učenici uglavnom upišu odsjeke koje žele. Pozdrav

   1. Poz.Kada sam vas pitao za broj prijema mislio sam za srednju skolu izvinite nisam to naglasio zanima me prvi razred srednje smjer harmonika.

   2. U svakom slučaju, pratite informacije koje objavljujemo na našoj web stranici. Kada dobijemo odobrenje Ministarstva, konkurs za upis ćemo objaviti i ovdje. Hvala na interesovanju. Pozdrav

   1. U junskom roku ćerka mi je položila prijemni ispit za muzičkog izvođača u muzičkoj školi „Vlado Mijlošević“ u Banjaluci,ali u ukupnom zbiru bodova nije prošla,sada bih konkurisala kod vas u julskom roku,možete li mi reći da će se kod vas može priznati prijemni koji je položila,ili će ponovno polagati ,hvala

  1. Prijemni ispit je opisan u tekstu koji se odnosi na upis. Za sve dodatne informacije, obratite se sekretarijatu škole, svakim radnim danom od 8 do 14 časova ili na broj telefona 052/240-091.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: