Savjet učenika – aktivnosti

 Posjeta prijedorskih srednjoškolaca Parlamentu BiH


   Dana 12. 04. 2011. godine učenici i profesori prijedorskih srednjih škola su uz podrušku  i organizaciju UG „DON“ i USAID-a posjetili prvi put Parlamentarnu skupštinu BiH.

U centru za posjetioce učenicima je održana multimedijalna prezentacija o istoriji, značaju i osnovnim funkcijama najvišeg zakonodavnog tijela BiH. U okviru posjete upriličen je razgovor sa poslanicima ( Ismeta Dervoz iz SBB-a, Vesna Krstović-Spremo iz PDP-a, Mladen Ivanković-Lijanović iz Stranke za boljitak i Lazar Prodanović iz SNSD-a), u Parlamentarnoj skupštini BiH.

U uvodnom dijelu razgovora, svako od poslanika imao je priliku da se predstavi sebe i svoj rad u Parlamentu BiH. Nakon uvodnog izlaganja, poslanici su odgovarali na pitanja učenika.

Pitanja učenika su se odnosila na reformu školstva, mogućnosti upisa na fakultete, probleme sa zapošljavanjem nakon završetka škole i studija.

U drugom dijelu posjete učenici su obišli zgradu Parlamenta BiH i sve tri skupštinske sale      u kojima se održavaju sjednice.

Posjeta  Parlamentu je imala veliki značaj za prijedorske srednjoškolace, jer je ovo prva posjeta ove vrste za učenike prijedorske regije.

Učenice i profesor koji su posjetili Parlament BiH:

  1. SENIJA  ALAGIĆ         IV razred
  2. ANETA  MAKANJIĆ    II  razred
  3. AMRA  MEHADŽIĆ      I  razred
  4. prof. Zorica Fuštar

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s